Wildpluk-lentekookworkshop

In deze wildplukworkshop gaan we de lente vieren!

In het voorjaar trekken Griekse vrouwen de natuur in om verse malse wilde groente en bergkruiden te plukken. Deze groentes worden verwerkt in een heerlijke wilde groentepastei. Wij gaan ook wildplukken in onze grote Panta Rhei tuin en gaan deze wildpluk verwerken in verschillende gerechten.

We trekken een heerlijk simpele basisbouillon die we voor onze brandnetelsoep gaan gebruiken. En we maken een frisse jam met de smaken van het voorjaar!

Wat gaan we maken?

  • Rabarber-aardbeienjam
  • Basisbouillon trekken
  • Brandnetelsoep
  • Wilde kruidenboter
  • Chórtopita: Griekse wilde groentepastei
  • Rabarbertaart met losgeklopte mascarponeroom
  • Frisse munt-gember-citroenmocktail

Je krijgt alle recepten mee naar huis plus een paar heerlijke zelfgemaakte producten.

Uiteraard gaan we tussendoor ook van al het lekkers proeven en genieten.

Programma

09.30 uur
Inloop

10.00 uur
Start workshop

12.30 uur
Lunch met eigengemaakte soep, stokbrood en kruidenboter

13.00 uur
Verder met koken

16.00 uur
Samen eten en proosten met een mocktail!

17.00 uur
Einde

Wanneer, waar en voor wie

Datum: zaterdag 31 mei 2025 

Locatie: Rodeschuurderwegje 37 in Ermelo

Voor wie: de workshop is geschikt voor iedereen die van koken houdt en gaat door bij minimaal 4 inschrijvingen.

Docent: Annemieke Waasdorp

Kosten

€ 135,-

wat krijg je mee naar huis?

  • een potje jam
  • een pot basisbouillon
  • een flesje limonadesiroop

Reserveer jouw plek

Wees er op tijd bij, want we hebben maar beperkt plek. Vol = vol.